pretorkest

In oktober 2017 is “Amicitia” voor het eerst gestart met het Pretorkest.

Het pretorkest is bedoeld voor de leerlingen van groep 3 en 4 van het basisonderwijs. In vijf korte lessen maken de leerlingen spelenderwijs kennis met muziek.

Waar kun je allemaal muziek mee maken? Hoeveel verschillende instrumenten bestaan er eigenlijk? En wat is het verschil tussen een trompet en een trombone?

Er wordt samen nagedacht over muziek en vooral veel muziek gemaakt.

Alle instrumenten van de fanfare en de slagwerkgroep komen aan bod.

De lessen vinden plaats op maandagmiddag van 15:45 uur tot 16:30 uur in ons eigen gebouw aan de Nijverheidsweg 3 in Dirksland en worden gegeven door ons enthousiaste lid Joyce Rijnsburger.

Aan het eind van de reeks wordt afgesloten met een miniconcert en krijgen alle kinderen een officieel pretorkest-diploma. Tijdens het miniconcert zijn alle ouders/verzorgers, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s van harte welkom!

Aan het begin van het schooljaar krijgen de kinderen via school een uitnodiging om zich op te geven voor het Pretorkest.

Als vervolg op het pretorkest kunnen de kinderen verder gaan met

muziekfabriek

Bij de muziekfabriek ga je:

… in een groepje muziek maken.

… met een instrument van jouw keuze muziek maken (bijv. trompet of slagwerk).

… samen noten leren lezen en de basis leggen om muziek te leren maken.

De lessen gaan door bij minimaal vier aanmeldingen en zullen de eerste week na de kerstvakantie starten. Afhankelijk van de keuze van instrumenten en het aantal aanmeldingen zal er voor slagwerk en blazers een apart klasje worden gestart.