poster-concert-10-december-2

Fanfare Amicitia bestaat 95 jaar

Dirksland – Al in de negentiende eeuw was er in Dirksland een fanfarekorpsje “Amicitia”, maar dit ging ter ziele.
Het begin van het tweede “Amicitia” was in 1918, toen vier man een blaaspartijtje gaven op de Kaai vanaf een boot.
In 1921 kwam de huidige vereniging tot stand. Uniformen had de vereniging nog niet, de mannen speelden in hun “goeie goed”.
Het eerste uniform bestond uit een broek met een witte pet. Pas in het begin van de jaren ’60 kwamen er echte uniformen.
Toen kwamen ook de eerste dames de vereniging versterken. Uiteraard hadden de dames een aangepast uniform met een rok!
De officiële oprichtingsdatum bij de notaris is 1 mei 1921. Op het vaandel van de vereniging staat echter 1 oktober 1921.
Dit is n.l. de dag dat het vaandel aan de vereniging is geschonken. Als u goed heeft meegerekend heeft u opgemerkt dat de vereniging dit jaar 95 jaar bestaat.
Het bestuur wilde dit jubileum uiteraard niet ongemerkt voorbij laten gaan en heeft besloten om dit te vieren met een winterconcert.
Dit concert wordt gehouden op 10 december 2016 in de Nederlands Hervormde Kerk in Dirksland. Het concert bestaat uit een gevarieerd programma. Zo zullen de fanfare o.l.v. René Bogaarts, de slagwerkgroep o.l.v. Marian Orgers en het jeugdorkest Amicitia 4 Kids o.l.v. Karla Lenstra optreden.
Ook is er een gast optreden van Mandoline Orkest Estampida uit Middelharnis o.l.v. Marco Ludemann en organist Johan Wolfert uit Dirksland.
Wij nodigen iedereen uit om samen met ons dit jubileum te vieren. Het concert begint om 19.00 uur en zal tot ongeveer 21.00 uur duren.
De toegang is gratis. Na afloop bieden wij ons publiek de gelegenheid om, onder het genot van een kopje koffie/thee, in Onder de Wiek na te praten over het concert.