Slagwerkgroep

De slagwerkgroep van “Amicitia” bestaat uit leden in de leeftijd tot 30 jaar, maar ook ouderen zijn van harte welkom.

Sinds september 2019 oefent de slagwerkgroep zelf. Dat wil zeggen dat de leden zelf muziek uitzoeken en zelf, zonder instructeur, oefenen. Natuurlijk heeft er tijdens de repetitie wel iemand de leiding. Dit is het oudste slagwerkgroep lid Ronald Lenstra.

De slagwerkgroep speelt niet alleen op trommels, maar ook op melodisch slagwerk, zoals klokkenspel en xylofoon.

Concerten worden vaak in samenwerking met de fanfare of het jeugdorkest gegeven, maar de slagwerkgroep verzorg ook zelf diverse optredens.

De slagwerkgroep oefent iedere dinsdagavond van 19:00 tot 21:00 uur in ons eigen muziekgebouw aan de Nijverheidsweg 3 in Dirksland.