Slagwerkgroep

De slagwerkgroep van “Amicitia” bestaat uit vooral jongere leden, maar ook ouderen zijn van harte welkom.

Sinds september 2019 staat de slagwerkgroep onder leiding van Ronald Lenstra.
Er wordt muziek gemaakt op alle mogelijke slagwerkinstrumenten waaronder verschillende trommels, xylofoon en klokkenspel. Ook kunnen ze de leukste muziekstukjes opvoeren met kliko’s, stoelen en helmen. Niets is te gek.
Concerten worden vaak in samenwerking met de fanfare of het jeugdorkest gegeven, maar de slagwerkgroep verzorgt ook zelf diverse optredens. Bij het marcheren op straat loopt de slagwerkgroep altijd voorop.
Ronald is in 1998 begonnen bij de vereniging met slagwerklessen en nooit meer weggeweest. Hij zoekt, samen met de andere slagwerkers, de muziek uit waar ze samen zoveel mogelijk plezier uit halen en ook één en ander van kunnen leren.

De slagwerkgroep oefent iedere dinsdagavond van 19:00 tot 21:00 uur in ons eigen muziekgebouw aan de Nijverheidsweg 3 in Dirksland.